Sisällys
- Yleistä kiinteistöstä ja osoite
- Saapuminen kiinteistöön
- Pysäköinti ja parkkipaikat
- Sähköautojen latauspistokkeet
- Polkupyörät
- Avaimet ja kulunvalvonta
- Vartiointi
- Turvallisuus
- Jätehuolto ja -lajittelu
- Lämmityslaitteet, lämmityspatterit ja termostaattiset patteriventtiilit
- Posti ja tavarantoimitus
- Neuvotteluhuoneet ja kokoustilat
- Edustustila ja saunaosasto
- Sosiaalitilat
- Kuntosali
- Joogasali
- Lounasravintola ja kahvila
- Siivous
- Tupakointi
- Tulenkäyttö
- Muutostyöt toimitiloissa
- Kiinteistön yhteyshenkilöt
- Palvelupyynnöt ja vikailmoitukset
- Vuokralaisen velvollisuudet
- Ohjeita energiansäästöön
- Genestan vihreä vuokrasopimus
- Kiinteistön ympäristövaikutukset ja niiden vähentäminen (päivityksen alla 4/2021)
Yleistä kiinteistöstä ja osoite
Talo nimeltä Väinö (Hämeentie 11) on helsinkiläinen klassikkorakennus vuodelta 1928. Se edustaa pohjoismaista klassismia ja sen yksityiskoh- dissa on viitteitä myös suurkaupunkien pilvenpiirtäjien Art Deco -tyylistä. Väinö Vähäkallion suunnittelema rakennus toimi Osuusliike Elannon pääkonttorina vuosina 1928-1995, jolloin pääjohtaja Väinö Tanner oli vahvasti läsnä talon toiminnassa ja myös asui perheensä kanssa rakennuksen viidennessä kerroksessa.
Väinö on ollut alusta saakka moderni monitilatalo, joka on ollut täynnä erilaista toimintaa. Näin on myös tulevaisuudessa.
Toivomme, että viihdytte talossa.
Väinössä on noin 10 000 neliömetriä vuokrattavaa toimistotilaa.
Osoite: Hämeentie 11, Helsinki
Saapuminen kiinteistöön
Hämeentie on yksi Helsingin vilkkaimmista pääväylistä, joten liikenneyhteydet ovat sujuvat. Busseja kulkee Hämeentietä pitkin jatkuvasti ja pysäkit löytyvät rakennuksen läheltä. Raitiovaunupysäkit ovat aivan rakennuksen vieressä. Hakaniemen ja Sörnäisten metroasemat ovat noin 500 metrin päässä. Myös Haapaniemenkadun ja Lintulahdenkadun kaupunkipyöräasemat ovat vain korttelin matkan päässä.
Pysäköinti ja parkkipaikat
- Kiinteistön parkkihallissa 38 paikkaa.
- Vuokra 2021: Pysäköintipaikka hallissa 170 €/kk.
Sähköautojen latauspistokkeet
Autohalliin on tulossa neljä sähköautonlatauspaikkaa.
Polkupyörät
Genesta haluaa edistää ympäristöystävällisyyttä kaikin mahdollisin keinoin. Siksi haluamme tarjota pyöräileville kiinteistönkäyttäjille turvallisen ja lukollisen pyöräsäilytyksen.
Avaimet ja kulunvalvonta
Kiinteistön ulko-ovissa, hisseissä sekä vuokralaisen tilan uloimmissa ovissa on kulunvalvonta. Vuokralaiset saavat huoltomieheltä kuittausta vastaan tietyn määrän kulunvalvonta-avaimia, joilla pääsee kulkemaan ulko-ovista. Mikäli vuokralainen haluaa enemmän kulunvalvonta-avaimia, niin hän voi tilata niitä tällä lomakkeella: https://app.incy.io/vaino/report/139241/form
Vuokrasuhteen päättyessä on vuokralaisen luovutettava kuittaamansa määrä kulunvalvonta-avaimia (+mahdolliset lisäavaimet) kiinteistön huoltomiehelle. Mikäli kulunvalvonta-avaimia on kadonnut, tullaan kadonneet kulunvalvonta-avaimet veloittamaan vuokralaiselta. Vuokralaisen lähtiessä pois tekee Kiinteistöpäällikkö poislähtötarkastuksen ja palautetut kulunvalvonta-avaimet ovat tällöin yhtenä edellytyksenä vuokravakuuden palauttamiselle. Palauta kaikki kulunvalvonta-avaimet vuokrasuhteen päättyessä. Kadonnut kulkukortti 40 €.
Katoamistapauksesta tulee ilmoittaa välittömästi kiinteistön huollolle, kortin poistamiseksi järjestelmästä! Väärissä käsissä oleva kulkukortti muodostaa vakavan uhan kiinteistön, mukaan luettuna pysäköintihalli, turvallisuudelle.
Vartiointi
Kiinteistössä on piirivartiointi. Vartioinnista vastaa Avarn Security Oy (hälytyskeskus 24h: 010 620 2000).
Vartioinnin lisäksi kiinteistössä on kameravalvontaa.
Vuokralaiset vastaavat omien tilojensa hälytysjärjestelmistä.
Turvallisuus
Vuokralaisten ja muiden kiinteistönkäyttäjien, yhteistyökumppaniemme, naapuriemme ja henkilökuntamme terveys ja turvallisuus on meille ensiarvoisen tärkeää.
Kiinteistön turvallisuutta seurataan ja parannetaan jatkuvasti. Kirjaamme meille raportoidut poikkeamat, tapaturmat ja läheltä piti -tilanteet ja valvomme korjaavien toimenpiteiden toteutumista. Kiinteistöt katselmoidaan vuosittain vaatimustenmukaisuutta ja parasta käytäntöä arvioiden. Järjestämme vuosittain myös evakuointiharjoituksen, jonka yhteydessä järjestämme koulutustilaisuuden ja keräämme vuokralaisilta tietoja, joiden avulla voimme paremmin turvata työympäristön koko kiinteistöllä. Kiinteistössä on kaikkien käytettävissä myös defibrillaattori eli sydäniskuri, joka sijaitsee samassa tilassa Postin pakettiautomaattien kanssa. Lisätietoja saatavissa pelastussuunnitelmasta.
Rohkaisemme kaikkia kiinteistössä työskenteleviä ja vierailevia tekemään turvallisuuteen liittyviä huomioita ja ilmoittamaan poikkeamista välittömästi kiinteistöpäällikölle. Sitoudumme huomioimaan kaikki vikailmoitukset ja pyrimme toteuttamaan parannusehdotuksia mahdollisuuksien mukaan. On myös hyvä muistaa, että jokainen voi myös omalla toiminnallaan osaltaan vaikuttaa yhteiseen turvallisuuteen.
Pelastussuunnitelma on saatavissa sähköisesti:
https://www.pelsu.fi/hameentie11/
Jätehuolto ja -lajittelu
Jätehuoneet sijaitsevat alakellarissa. Sisäänkäynti jätehuoneisiin tapahtuu alapihan kautta tai tornihissillä.
Pyrimme maksimoimaan kiinteistössä syntyvän jätteen kierrätyksen.
Vuokralaisena voit:
- Viestiä kaikille työntekijöille kierrätyksestä ja jätteidenlajittelusta
- Pyrkiä paperittomaan toimistoon
- Tehostaa jätteiden lajittelua
- Huolehtia sähkö- ja elektroniikkaromun asianmukaisesta käsittelystä tai pyytää meitä järjestämään SER-kierrätyskampanja
ENERGIAJÄTE ORANSSIIN KERÄILYASTIAAN
Energiajakeeksi kelpaavat lähes kaikki palavat materiaalit. Energiajakeen erilliskeräys on edullisempaa kuin sekajätteen keräys. Muovit hyödynnetään usein energiajätteenä, sillä kotitalouksissa syntyvä muovi on usein likaista ja sekalaatuista eikä sovi kierrätettäväksi. Energiajätteeseen voi laittaa myös muuta palavaa jätettä, kuten puuta sekä pahvi- ja paperituotteita. Ne kannattaa kuitenkin ensisijaisesti kierrättää materiaaleina. Energiajätteestä valmistetaan kierrätyspolttoainetta, jota voidaan käyttää oheispolttoaineena teollisuus- ja voimalaitoksissa. Näin voidaan vähentää uusiutumattomien energiaraaka-aineiden käyttöä.
ENERGIAJÄTTEESEEN VOIT LAITTAA:
- muovipullot (kertakäyttöiset virvoitusjuoma-, mehu-, pesuaineym. pullot). Pantilliset pullot palautukseen!
- muoviastiat ja -rasiat (elintarvikkeiden muoviset pakkaukset huuhdeltuina, kuten viili- ja jogurttipurkit, voi- ja margariinirasiat)
- muovikanisterit ja -sangot
- muovikassit, -pussit ja -kelmut
- muovivanteet
- muoviset pakkausalustat ja -kotelot
- muovikannet ja -korkit
- muovinarut
- muoviset kertakäyttöastiat
- styroxit, vaahtomuovit
- pienet muoviesineet kuten tiskiharjat ja kynien muovikuoret
- muovia ja paperia sisältävät pakkaukset
- tekstiilit ja vaatteet
- likaantunut, kostea pahvi ja kartonki
- muu pahvi ja kartonki vain, jos niille ei ole järjestetty erillistä keräystä
- kirjat kansineen
- julisteet
- muovi- ja vahapinnoitettu paperi
- itsejäljentävä paperi
- osoite- ja muut pikkutarrat sekä niiden taustapaperit
- liimautuvat muistilaput
- lahja-, kääre- ja pakkauspaperit
- paperinenäliinat
- karkkipaperit
- muu kuin painekyllästetty puujäte
PAHVIPAALAIN
- aaltopahvi
- ruskea kartonki
- voimapaperi
- ruskeat kirjekuoret
- ruskeat paperikassit
Teippejä, etikettejä ja hakasia ei tarvitse poistaa. Ei märkää tai likaista materiaalia, folioita, tai kelmupahveja, styroxia tai muovia.
KERÄYS- JA TOIMISTOPAPERIT
Keräyspaperin joukkoon voit laittaa esimerkiksi valkoiset piirustus- ja lehtiöpaperit. Pehmeäkantiset kirjat sopivat keräykseen sellaisenaan, mutta kovakantisista kirjoista on poistettava kannet. Suurien määrien poistosta tulisi sopia erikseen. Myös puhelin- ja tuoteluettelot kuuluvat keräyspaperin joukkoon. Muistathan, että pahvia ei saa laittaa paperinkeräykseen, sillä kuidun ruskea väri aiheuttaa valmistettavaan kierrätyspaperiin laikkuja. Myöskään joulu- tai muita lahjapapereita ei saa laittaapaperinkeräykseen. Ne saattavat olla läpivärjättyjä tai folio-/alumiinipaperia ja ne voivat sisältää teippejä sekä tarroja.
Keräyspaperiin kuuluu kaikki postiluukun kautta kotiin tuleva paperi:
- sanoma- ja aikakauslehdet
- kirjekuoret
- mainokset
BIOJÄTE
Biojätettä ovat kaikki eloperäiset, maatuvat ainekset kuten:
- hedelmien, vihannesten, juuresten ja kananmunien kuoret
- marjojen, hedelmien ja kalojen perkuujätteet
- ruoantähteet
- kahvin tai teen porot suodatinpapereineen
- Käytetyt talouspaperit ja lautasliinat
- kuivuneet ja pilaantuneet elintarvikkeet
- kukkamulta, kasvinosat ja kuihtuneet kukat
- puutarhajätteet
- pahviset kananmunakennot
- lemmikkieläinten puupohjaiset kuivikkeet
METALLI
Joitain metalleja kerätään erikseen niiden paremman hyötykäyttöarvon takia. Metallit kannattaa lajitella jo syntypaikalla, sillä silloin romuliikkeet maksavat siitä enemmän kuin lajittelemattomasta metallista. Lajiteltu metalliromu menee teollisuuden raaka-aineeksi. Lajittelun osalta tärkeää on teräksen magneettisuus. Magneettisuutta käytetään hyödyksi, kun eritellään teräs muista metalleista, kuten alumiinista. Vaikka alumiini ei ole magneettista, voidaan sekin koneellisesti erottaa.
Metalliromun sekaan kelpaavat:
- peilit
- raudoituksen metallijätteet
- kaapelinpätkät
- pakkausteräs
- peltipurkit
- ilmastointiputket
- kylpyammeet
Metalliromun sekaan ei saa laittaa:
- paristoja
- loistelamppuja
LASI
Kerätty lasi menee uusien lasituotteiden raakaaineeksi. Hyvälaatuinen keräyslasi käytetään lasivillan ja pakkauslasin valmistuksessa ja huonompilaatuinen materiaali voidaan käyttää muuksi rakennusalan materiaaliksi. Ikkunalasia ei saa laittaa tavalliseen lasinkeräykseen. Jotkut lasitusliikkeet ottavat kuitenkin vastaan rakennusjätteenä syntyvää tasolasia. Keräyslasin sekaan ei saa myöskään laittaa tuulilaseja, laminoitua tai emaloitua lasia, lankavahvisteista lasia, selektiivilasia tai peililasia. Ehjiä ikkunoita voi käyttää uudelleen. Jos tasolasille ei löydy sopivaa hyötykäyttöä, se on vietävä kaatopaikalle.
Lämmityslaitteet, lämmityspatterit ja termostaattiset patteriventtiilit
Kiinteistöä lämmitetään kiertovesilämmityspattereilla. Pattereissa kiertää ulkoilman lämpötilan mukaan säädetty lämmin vesi. Patterin lämmönluovutusta voi rajoittaa säätämällä patteri-venttiiliä pienemmälle. Suurimman tehon patterista saa avaamalla venttiilin maksimiasentoonsa. Patteriventtiili on herkkä säätölaite, jota on käsiteltävä varovasti.
ETHÄN PEITÄ PATTEREITA
Patteri luovuttaa lämmön huoneeseen sekä säteilemällä että lämmittämällä patterin lähistöllä kiertävää huoneilmaa. Jotta patteri pystyisi luovuttamaan suunnitellun lämpömäärän, sitä ei saa peittää eikä ilman kiertoa sen edessä tai takana estää. Kalusteet patterin edessä tai pitkät verhot voivat vähentää patterin lämmönluovutusta merkittävästi. Ne myös haittaavat termostaattisenpatteriventtiilin toimintaa.
Tavallinen termostaattinen patteriventtiili mittaa huoneilman lämpötilaa välittömästä läheisyydestään. Kun lämpötila nousee säädettyyn arvoon, venttiili säätyy pienemmälle tai sulkeutuu joksikin aikaa. Patteri voi tuntua viileältä, mutta huonelämpötila pysyy silti sopivana. Jos lämmityspatteri ja sen tavallinen termostaattinen patteriventtiili jäävät kalusteiden tai verhojen rajaamaan suljettuun tilaan, lämpiää tämä tila nopeasti ja venttiili sulkeutuu. Tässä tapauksessa venttiili pysyy suljettuna suurimman osan aikaa ja patterin lämmönluovutus on riittämätön. Muista, että kätesi lämpötila on noin +35 °C. Se aistii esim. +30 °C:n patterin viileäksi, mutta tosiasiassa tämä patteri vielä lämmittää huonetilaa.
Patteriventtiilin ja patterin alaosassa olevan säätötulpan rakennetta ei saa avata eikä niihin saa tehdä muutoksia. Silloin kun termostaatti toimii oikein, huoneessa on sopivan lämmin jatkuvasti. Jos patteri on aivan kylmä, on huoneessa riittävän lämmin, ja lämmittäminen on lopetettu. Tällöin patteri voi olla kokonaan kylmä, vaikka ulkona on pakkasta. Normaalisti patteri on vain osin (ylhäältä) lämmin, koska termostaatti annostelee vain sopivan määrän lämpöä huoneeseen. Jos jatkuvasti vain patterin alaosa on lämmin ja yläosa kylmä, patteri pitää ilmata. Ilmaustarpeesta kertoo myös loriseva ääni patterissa.
Posti ja tavarantoimitus
Postilaatikot löytyvät pääsisäänkäynneiltä.
Postin pakettiautomaatti sijaitsee alakellarissa.
Neuvotteluhuoneet ja kokoustilat
Kennon toimistohotellin kautta on vuokrattavissa erikokosia neuvotteluhuoneita ja kokoustiloja: https://www.kennolounge.fi/toimistohotellit/kenno-lounge-hameentie/.
Edustustila ja saunaosasto
Ylellinen ja tilava edustussauna Väinö Kallio ja sen yhteydessä oleva edustustila tarjoavat puitteet erilaisiin tilaisuuksiin. Saunatilat ovat vuokrattavissa osoitteessa www.vainokallio.fi . Tiloja on kaksi:
- VK Juhlatila Linda (8krs.)
- VK saunatila Väinö.
Tilojen emäntänä toimii Paula Pietilä (p. 050 568 0779, paula@vainokallio.fi). Paula vastaa kaikista asiakasyhteyksistä, vuokrauksesta ja myynnistä sekä tilaisuuksien menestyksekkäästä läpi viennistä.
Sosiaalitilat
Sosiaalitilat löytyvät maatasosta sisääntultaessa sisäpihan puolelta alakellarista. Sosiaalitiloissa on pukuhuoneet sekä suihku erikseen naisille ja miehille.
Kuntosali
Kiinteistössä toimii Fitness24Seven kuntosali.
Joogasali
Asana Helsinki palvelee kiinteistössä joogasalina.
Lounasravintola ja kahvila
Lounasravintola Tanner palvelee kiinteistössä vuokralaisia.
Lounaslistat löydät täältä: https://www.lounaat.info/lounas/tanner/helsinki
Siivous
Rakennuksen pintamateriaalit ovat korkeatasoisia ja edellyttävät ammattimaista puhtaanapitoa. Tilojen siivouksella ylläpidetään kiinteistön käyttäjille ja vieraille hyvät ja edustavat olosuhteet. Vastuu tilojen siivouksesta jakautuu kiinteistön ja yrityksen välillä seuraavasti:
- jokainen yritys vastaa vuokraamiensa tilojen siivouksen järjestämisestä
- kiinteistö vastaa yhteisten tilojen (hissiaulat, porraskäytävät jne.) siivouksen järjestämisestä.
Kiinteistön yleisten tilojen siivouksesta vastaa:
PiKa Puhtaus Oy
Yhteyshenkilö: siri@pikapuhtaus.fi
Tupakointi
Tupakointi
Kiinteistö on täysin savuton. Kaikkien tupakkatuotteiden käyttö (sisältäen kaikenlaiset savukkeet, piiput, vesipiiput, sähkötupakka, nuuska, purutupakka ja muut vastaavat) on kielletty kiinteistön alueella sisällä ja ulkona.
Kiinteistössä ei ole tupakkapaikkaa.
Huom! Myöskään ovien edustoilla tai autohallissa ei saa tupakoida.
Tulenkäyttö
Tulipalovaaran vuoksi kiinteistön missään tiloissa ei saa polttaa kynttilöitä tai pitää muuta avotulta.
Muutostyöt toimitiloissa
Toimitiloihin tehtävistä muutostöistä on aina sovittava kirjallisesti kiinteistön omistajan tai sen edustajan kanssa. Olkaa hyvissä ajoin yhteydessä kiinteistöjohtoon suunnitellessanne muutostöitä.
Muutostyölupaa voi pyytää tämän linkin takaa vuokralaisyhteyshenkilön toimesta: https://app.incy.io/vaino/report/139244/form
Vuokralaiset eivät saa itse tehdä taloteknisiä kytkentöjä, jotka vaikuttavat kiinteistön järjestelmiin.
Kiinteistön yhteyshenkilöt
Kiinteistön huoltomies:
Ari Luukkonen
Puhelin: 020 515 0100 (ISS Palvelukeskus)
Sähköposti: ari.luukkonen@fi.issworld.com
Kiinteistöpäällikkö:
Caj Lindholm
Puhelin: +358 50523 6802
Sähköposti: caj.lindholm@newsec.fi
Investment Manager
Marja Liisa Suutarinen
Phone: +358 40 025 08 69
Email: marjaliisa.suutarinen@genesta.fi
Palvelupyynnöt ja vikailmoitukset
Huolto:
ISS Palvelut Oy
Puhelin (24h): 020 515 0100 (pvm/mpm)
Ilmoita kiinteistöön liittyvä äkillinen vahinko tai tapahtuma, esim. vesivahinko, tapaturma tai läheltä piti -tilanne tai vaaraa aiheuttava olosuhde suoraan huoltomiehelle.
Sähköinen vikailmoitus:
Ilmoitathan kiinteistön tiedotteita varten yrityksestänne vähintään yhden henkilön yhteystiedot osoitteeseen caj.lindholm@newsec.fi. Yhteyshenkilöt lisätään osaksi vuokralaisportaalia, josta löytyvät kaikki kiinteistön tiedotteet.
Tee sähköinen vikailmoitus osoitteessa:
https://m.fimx.fi/julmo/hameentie11/vaino
Saat vikailmoituksen seurantatiedot sähköpostiisi.
Vuokralaisen velvollisuudet
- Kiinteistöön liittyvistä tapaturmista ja läheltä piti -tilanteista, vaaraa aiheuttavista olosuhteista sekä muista poikkeamista ja parannusehdotuksista ilmoita suoraan kiinteistöpäällikölle.
- Noudattaa lakisääteisiä velvollisuuksia pelastusvalmiuteen liittyen, erityisesti paloturvallisuusja ensiapuasioihin liittyen.
- lmoittaa kiinteistöpäällikölle turvallisuuteen liittyviin perustietoihin tulleista muutoksista (eli vuokralaisten turvallisuuskyselyn vastauksiin tulleista päivityksistä).
- Järjestää työntekijöille koulutusta liittyen kiinteistön pelastussuunnitelmaan ja ilmoittaa kiinteistöpäällikölle mahdollisista toiminta- tai muista muutoksista, joilla voi olla vaikutuksia suunnitelman sisältöön.
- Osallistua kiinteistöllä vuosittain pidettävään evakuointiharjoitukseen.
- Varmistaa, että kaikki vuokralaisen vastuulla olevat koneet ja laitteet huolletaan ja tarkastetaan ajallaan ja, että niistä löytyy vaadittavat pöytäkirjat.
- Ilmoittaa kiinteistöpäällikölle vuokralaisen tiloissa mahdollisesti tapahtuvasta palotarkastuksesta ja toimittaa kiinteistöpäällikölle kopio palotarkastuspöytäkirjasta.
- Varmistaa, että palotarkastajalla on pääsy kaikkiin tiloihin.
- Varmistaa, että tarpeetonta palokuormaa ei säilytetä kiinteistön tiloissa tai piha-alueella.
- Pyytää kiinteistöpäälliköltä kirjallinen lupa ennen kuin vuokratiloissa tehdään muutostöitä, remonttia tai läpivientejä palo-osastojen välillä.
- Noudattaa talon yhteisiä toimintatapoja ja vuokrasopimuksen ehtoja.
- Huolehtia omien muutossa tulleiden pahvien kierrätyksestä. Näitä pahveja ei saa viedä talon yleiseen pahvinkeräykseen.
- Mikäli vuokralainen tarvitsee lisää kulkutunnisteita, nämä tilataan kiinteistöpäällikön kautta tai ohjeen mukaan. Vuokralaiselle annetaan ennen vuokrakauden alkua sovittu määrä kulkutunnisteita ja lisätunnisteet ovat vuokralaisen oma kustannus.
Ohjeita energiansäästöön
Kiinteistön käyttäjillä on mahdollisuus vaikuttaa kiinteistön energian- ja vedenkulutukseen omalla toiminnallaan. Tästä voi aiheutua suoraa säästöä pienentyneiden sähkölaskujen kautta. Lämmitys ja vedenkulutus vaikuttavat hoitovuokran kautta vuokralaisten kustannuksiin.
VALOJEN SAMMUTTAMINEN
Useimmilla käyttäjillä on mahdollisuus sammuttaa valot tyhjinä olevista huoneista. Valaistus on kiinteistön suurimpia sähkön kuluttajia. Kultakin vuokralaiselta laskutetaan kulutus mittarilukemien perusteella ja säästö valaistuksessa koituu suoraan yrityksen hyväksi vähentyneiden sähkölaskujen myötä.
VESIKALUSTEET
Pienikin vuoto vesikalusteissa aiheuttaa pitkällä ajanjaksolla merkittävää veden hukkaa. Vuotavista hanoista ja wc-istuimista tulisi viipymättä ilmoittaa huoltomiehelle, joka vaihtaa tarvittavat tiivisteet. Mikäli epäilet wc-istuimen vuotoa, voit helposti todeta asian laittamalla palan wc-paperia istuinosan takareunaan.
Genestan vihreä vuokrasopimus
VASTUULLISUUS ON MEILLE TÄRKEÄÄ
Yrityksesi voi allekirjoittaa Genestan Vihreän vuokrasopimuksen, joka tukee yrityksesi vastuullisuustavoitteita.
- Vihreä sopimus antaa yrityksellesi selkeät tavoitteet ympäristötehokkuuden kehittämiselle. Asetamme yhdessä tavoitteet, jotka perustuvat yrityksesi ja kiinteistönomistajan ympäristöpolitiikkaan. Vihreällä vuokrasopimuksella sitoudumme yhdessä asettamiimme tavoitteisiin.
- Vastuullisuuskriteerimme auttavat sinua vähentämään energian kulutusta, hankintoja ja työmatkustamista sekä parantamaan jätteiden hallintaa.
- Kiinteistö on sertifioitu BREEAM in-use -standardin mukaan arvosanalla Very Good.
Vuokralaisena voit:
- Allekirjoittaa Genestan Vihreän vuokrasopimuksen heti tai myöhemmin, kysy lisätietoja vuokranantajaltasi
- tehostaa omaa ympäristötyötäsi Genestan Vihreän vuokra sopimuksen avulla
- vaikuttaa siihen miten kiinteistön ympäristövaikutuksia pienennetään edelleen
- tuoda uusia ideoita ympäristötyöhömme
- sitouttaa vuokraisäntääsi Genestaa auttamaan oman yrityksesi vastuullisuustavoitteiden saavuttamisessa
- saada tietoa oman toiminnan vaikuttavuudesta
Kiinteistön ympäristövaikutukset ja niiden vähentäminen (päivityksen alla 4/2021)
Ympäristövaikutusten tavoitteellinen johtaminen ja seuranta ovat ensisijaisen tärkeitä vastuullisessa kiinteistönpidossa. Asetamme kullekin kiinteistölle selkeät ympäristövaikutusten pienentämiseen tähtäävät tavoitteet, joiden saavuttamista seuraamme säännöllisesti. Seuranta kiinteistöissä perustuu automatisoituun tiedonkeruuseen, johon yhdistyy vertailu haluttuun tavoitetasoon.
Ympäristötavoitteemme viiden vuoden ajanjaksolle ovat:
- vähentää energiankulutusta vuokrattua neliömetriä kohden 10 %
- kaikki kiinteistössä käytettävä sähkö tuotetaan kestävillä, uusiutuvilla energianlähteillä
- vähentää hiilidioksidipäästöjä vuokrattua neliömetriä kohden 15 %
- vähentää vedenkulutusta vuokrattua neliömetriä kohden 5 %
- kierrättää tai käyttää uudelleen 50 % kiinteistössä tuotetusta jätteestä (pois lukien jätteenpoltto ilman energian talteenottoa) ja loput energiaksi
Vuokralaisena sinä ja henkilökuntasi voitte vaikuttaa kiinteistön ympäristöjalanjälkeen.