Innehåll
- Yleistä kiinteistöstä ja osoite
- Saapuminen kiinteistöön
- Pysäköinti ja parkkipaikat
- Polkupyörät
- Aulapalvelu
- Avaimet ja kulunvalvonta
- Vartiointi
- Turvallisuus
- Jätehuolto ja -lajittelu ja tuholaistorjunta
- Lämmityslaitteet, lämmityspatterit ja termostaattiset patteriventtiilit
- Huonesäädin
- Posti ja tavarantoimitus
- Sosiaalitilat
- Hyvinvointitilat
- Hyvinvointitilojen käyttösäännöt
- Lounasravintola
- Siivous
- Palvelut lähialueella
- Tupakointi
- Tulenkäyttö
- Muutostyöt toimitiloissa
- Kiinteistön yhteyshenkilöt
- Palvelupyynnöt ja vikailmoitukset
- Vuokralaisen velvollisuudet
- Ohjeita energiansäästöön
- Genestan vihreä vuokrasopimus
- Kiinteistön ympäristötavoitteet ja sisäilman laadun ylläpito
Yleistä kiinteistöstä ja osoite
Roihu on näyttävä ja mieleenpainuva koti yrityksille, jotka etsivät laadukasta ja tarpeiden sekä toiveiden mukaan räätälöityä tilaa. Alun perin vuonna 1986 valmistunut rakennus on tunnistettava maamerkki merellisen ja kansainvälisen Ruoholahden näkyvimmällä paikalla Länsiväylän risteyksessä. Rakennus tulee saamaan täyden remontin jälkeen uuden elämän modernina ja uusien asukkaidensa näköisenä toimistotalona. Hyvien kulkuyhteyksien päässä sijaitseva Roihu on elävä paikka, jonne on helppo tulla töihin ja jonka lämpö vetää puoleensa töiden jälkeenkin.
Roihussa on 13 000 neliömetriä vuokrattavaa toimistotilaa kymmenessä kerroksessa, joista kahdeksan sopii toimistotiloiksi.
Osoite: Porkkalankatu 3, Helsinki
Saapuminen kiinteistöön
Roihu sijaitsee Länsiväylän risteyksessä erinomaisten kulkuyhteyksien päässä.
Saavut Roihuun helposti kaikilla julkisilla kulkuneuvoilla kuin myös henkilöautolla. Kauempaa tuleville työmatkailijoille Ruoholahdesta aukeavat lisäksi hyvät yhteydet keskustaan ja sen palveluihin.
Pysäköinti ja parkkipaikat
Kiinteistön pysäköintihallissa on 120 vuokrattavaa pysäköintipaikkaa, kysythän lisätietoja vapaista paikoista.
Voit pysäköidä autosi vain merkityille paikoille pysäköintiruudun sisäpuolelle keskelle ruutua.
Pysäköintihalliin voi pysäköidä yrityksen lisenssien oikeuttavan määrän autoja vapaana oleville paikoille.
Varatut paikat merkitään.
Polkupyörät
Genesta haluaa edistää ympäristöystävällisyyttä kaikin mahdollisin keinoin. Siksi haluamme tarjota pyöräileville kiinteistönkäyttäjille turvallisen ja toimivan pyöräsäilytyksen sekä käytännöllisen pyörien huoltopisteen, joka sijaitsee kiinteistön parkkihallissa sekä kiinteistön ulkopuolella sisäpihalla. Huoltopiste on tarkoitettu pyörien huoltotoimenpiteitä varten, ei pyörien säilytykseen.
Aulapalvelu
Aulan yhteystiedot:
Puh. 050 438 8929
Aulapalvelu palvelee arkisin klo 08:00-16:00.
(Juhlapyhistä ja erityisaukioloajoista tiedotetaan erikseen)
Aulapalvelu auttaa alla olevissa palveluissa:
- Palvelukieli on suomi ja englanti
- Vastaanotamme vieraat ja ohjaamme heidät eteenpäin asiakkaan kanssa sovitulla tavalla
- Vastaanotamme lähetyksiä ja järjestämme niiden toimituksen asiakkaan kanssa sovitulla tavalla
- Aula huolehtii kokous- ja tarjoiluvarauksista
Aulan lisäpalveluja mm:
- Postituspalvelu
- Lähettipalvelu
- Toimistotarvikkeet
- Vierailijavastaanottopalvelu
Avaimet ja kulunvalvonta
Lukitusjärjestelmä ja kulunvalvonta:
Kiinteistön ulko-ovissa, hisseissä sekä vuokralaisen tilan uloimmissa ovissa on kulunvalvonta. Vuokralaiset saavat kuittausta vastaan erikseen sovitun määrän kulunvalvonta-avaimia (eli ”lätkiä”), joilla pääsee kulkemaan ulko-ovista. Mikäli vuokralainen haluaa enemmän kulunvalvonta-avaimia, niin niitä voi tilata niitä tällä lomakkeella: https://app.incy.io/roihu/report/137655/form
Vuokrasuhteen päättyessä on vuokralaisen luovutettava kuittaamansa määrä kulunvalvonta-avaimia (+mahdolliset lisäavaimet) kiinteistöpäällikölle. Mikäli avaimia on kadonnut, tullaan kadonneet avaimet veloittamaan vuokralaiselta. Vuokralaisen lähtiessä pois tekee kiinteistöpäällikkö poislähtötarkastuksen ja palautetut avaimet ovat tällöin yhtenä edellytyksenä vuokravakuuden palauttamiselle. Palauta kaikki avaimet vuokrasuhteen päättyessä. Kadonnut avain 40 €.
Katoamistapauksesta tulee ilmoittaa välittömästi kiinteistöpäällikölle avaimen poistamiseksi järjestelmästä! Väärissä käsissä oleva kulunvalvonta-avain muodostaa vakavan uhan kiinteistön, mukaan luettuna pysäköintihalli, turvallisuudelle.
OVIEN SULKEMINEN
Erityisesti ilta- ja viikonloppuaikaan kiinteistössä liikuttaessa tulee huomioida ulko-ovien lukittuminen niistä kulkiessa. Näin estetään asiattomien henkilöiden pääsy kiinteistöön sekä turhat hälytykset. Mikäli ovet eivät jostain syystä sulkeudu kunnolla, tulee viipymättä tehdä vikailmoitus asian ilmoittamiseksi. Muista sulkea ovet!
Toimistoajan ulkopuolella, ovien ollessa lukittuna, ovi avataan painonapin avulla. Vihreä kupu on ainoastaan hätätilanteita varten. Kuvun rikkominen aiheuttaa hälytyksen ja tästä aiheutuvat kulut veloitetaan aiheettoman hälytyksen aiheuttajalta. Ongelmatilanteissa pyydämme ottamaan yhteyttä kiinteistöhuoltoon.
Kiinteistö on suojattu murtohälytyksin. Kuoren ulko-ovien auki pitäminen yli minuutin aiheuttaa hälytyksen virka-aikojen ulkopuolella. Tämä on hyvä huomioida, kun poistuu vaikka tupakalle tai päästää ihmisiä sisään. Mikäli ovessa mistä kuljetaan on kulunvalvotalukija, tulee sitä käyttää. Mikäli ovessa on painonappi (pääovien sisäovi, K2 ja K1 hissiaulat) tulee ovi avata siitä. Mikäli ovessa on vain hakanen (A-portaan uloskäynti) voi oven avata hakasesta.
HUOM: klo 23-05 kuori (ulko-ovet) tarvitsee pin-koodin. Pin-koodi on sama, mitä käytätte omissa tiloissanne.
PIN-KOODIN TOIMINTA: 1.Kulkutunnisteen luetus 2.numerokoodi (ei pitkiä taukoja) 3."väkänen" alhaalta
Ovien huolimattomasta sulkemisesta tai muusta vastaavasta toiminnasta aiheutuvat turhat hälytykset laskutetaan hälytyksen aiheuttajalta.
Vartiointi
Kiinteistöä vartioidaan. Lisäksi kiinteistön ulko-oviin sekä alakerroksen ikkunoihin on asennettu murtohälyttimet. Vuokralaiset vastaavat omien tilojensa hälytysjärjestelmistä.
Securitas Oy
Puh: 020 491 2600
Turvallisuus
Vuokralaisten ja muiden kiinteistönkäyttäjien, yhteistyökumppaniemme, naapuriemme ja henkilökuntamme terveys ja turvallisuus on meille ensiarvoisen tärkeää.
Vuokralaisten ja muiden kiinteistönkäyttäjien, yhteistyökumppaniemme, naapuriemme ja henkilökuntamme terveys ja turvallisuus on meille ensiarvoisen tärkeää.
Kiinteistön turvallisuutta seurataan ja parannetaan jatkuvasti. Kirjaamme meille raportoidut poikkeamat, tapaturmat ja läheltä piti -tilanteet ja valvomme korjaavien toimenpiteiden toteutumista. Kiinteistöt katselmoidaan vuosittain vaatimustenmukaisuutta ja parasta käytäntöä arvioiden. Järjestämme vuosittain myös evakuointiharjoituksen, jonka yhteydessä järjestämme koulutustilaisuuden ja keräämme vuokralaisilta tietoja, joiden avulla voimme paremmin turvata työympäristön koko kiinteistöllä.
Kiinteistössä on kaikkien käytettävissä defibrillattori eli sydäniskuri. Laite löytyy pääaulasta 1. kerroksesta.
Rohkaisemme kaikkia kiinteistössä työskenteleviä ja vierailevia tekemään turvallisuuteen liittyviä huomioita ja ilmoittamaan poikkeamista välittömästi kiinteistöpäällikölle. Sitoudumme huomioimaan kaikki vikailmoitukset ja pyrimme toteuttamaan parannusehdotuksia mahdollisuuksien mukaan. On myös hyvä muistaa, että jokainen voi myös omalla toiminnallaan osaltaan vaikuttaa yhteiseen turvallisuuteen.
Pelastussuunnitelma on saatavissa sähköisesti:
https://www.pelsu.fi/porkkalankatu3/
Jätehuolto ja -lajittelu ja tuholaistorjunta
Pyrimme vähentämään jätteen syntyä kiinteistössä sekä mahdollistamaan syntypaikkalajittelun avulla korkean jätteiden kierrätysasteen. Tarjoamme siistit tilat jätteiden kierrätykseen ja pyrimme huomioimaan vuokralaisten toiveet kiinteistöllä kerättävien jätejakeiden suunnittelussa. Kiinteistön jäteastiat mahdollistavat sekajätteen, energiajakeen, lasin, pienmetallin, biojätteen, muovin, keräyspaperin, toimistopaperin ja tietosuojapaperin keräyksen. Jätehuone sijaitsee lastauslaiturilla 1. kerroksessa.
Toimistokeittiöissä vuokralaisen tiloissa jäteastiat mahdollistavat biojätteen, metallin ja lasin lajittelun, milloin vain mahdollista.
Pyydämme tutustumaan esitettyihin lajitteluohjeisiin ja jätepisteiden sijainteihin. Kierrätyksen toimiminen edellyttää kiinteistön käyttäjältä jätteiden lajittelua. Jätteiden laittaminen vääriin astioihin aiheuttaa ylimääräisiä kustannuksia kiinteistölle ja vaikuttaa sitä kautta hoitovuokran suuruuteen. Pitkälle viety lajittelu vähentää ympäristön kuormittumista.
Jäteastiat tyhjennetään säännöllisesti. Mikäli huomaat tyhjennystarvetta, ota yhteys kiinteistöhuoltoon.
Vuokralaisena voit:
· Viestiä kaikille työntekijöille kierrätyksestä ja jätteidenlajittelusta
· Pyrkiä paperittomaan toimistoon
· Tehostaa jätteiden lajittelua
· Huolehtia sähkö- ja elektroniikkaromun asianmukaisesta käsittelystä tai pyytää meitä järjestämään SER-kierrätyskampanja
MUOVINKERÄYS
Porkkalankadulla on muovijätteen erilliskeräys kahdelle eri muovilaadulle: kirkkaalle kalvomuoville ja värilliselle kierrätysmuoville. Erilliskeräys mahdollistaa muovijätteen kierrättämisen ja uusiokäytön.
Kirkkaan kalvomuovin keräykseen voit laittaa vain kirkasta kalvomuovia.
Värillisen kierrätysmuovin sekaan voi laittaa kaiken väristä muovia.
Muovijätettä ovat esim.:
• muovipullot (kertakäyttöiset virvoitusjuoma-, mehu-, pesuaine- ym.
pullot). Pantilliset pullot palautukseen!
• muoviastiat ja -rasiat (elintarvikkeiden muoviset pakkaukset
huuhdeltuina, kuten viili- ja jogurttipurkit, voi- ja margariinirasiat)
• muovikassit, -pussit ja -kelmut
• muoviset pakkausalustat ja -kotelot
• muovikannet ja -korkit
• muovinarut
• muoviset kertakäyttöastiat
• styroxit, vaahtomuovit
• pienet muoviesineet kuten tiskiharjat ja kynien muovikuoret
ENERGIAJÄTE ORANSSIIN KERÄILYASTIAAN
Energiajakeeksi kelpaavat lähes kaikki palavat materiaalit. Energiajakeen erilliskeräys on edullisempaa kuin sekajätteen keräys. Energiajätteeseen voi laittaa palavaa jätettä, kuten likaista kierrätyskelvotonta muovia, puuta sekä likaantuneita pahvi- ja paperituotteita. Puhdas muovi ja paperi kannattaa kuitenkin ensisijaisesti kierrättää materiaalina.
Energiajätteeseen voit laittaa:
• Likaantunut ja runsaasti tarroja sisältävä muovi
• likaantunut, kostea pahvi,kartonki ja paperi
• muu pahvi ja kartonki
• kirjat kansineen
• julisteet
• muovi- ja vahapinnoitettu paperi
• itsejäljentävä paperi
• osoite- ja muut pikkutarrat sekä niiden taustapaperit
• liimautuvat muistilaput
• lahja-, kääre- ja pakkauspaperit
• paperinenäliinat
• karkkipaperit
LASI
Lasinkeräykseen voidaan laittaa kaikki tyhjät ja puhtaat lasipullot ja -purkit. Pantilliset lasipullot eivät kuulu lasinkeräykseen vaan erillisiin palautuspisteisiin.
BIOJÄTE
Biojätettä ovat kaikki eloperäiset, maatuvat ainekset kuten:
• hedelmien, vihannesten, juuresten ja kananmunien kuoret
• marjojen, hedelmien ja kalojen perkuujätteet
• ruoantähteet
• kahvin tai teen porot suodatinpapereineen
• käytetyt talouspaperit ja lautasliinat
• kuivuneet ja pilaantuneet elintarvikkeet
TOIMISTOPAPERI
Toimistopaperin joukkoon voit laittaa esimerkiksi valkopohjaiset paperit ja tulosteet sekä valkopohjaiset ruutupaperit
KERÄYSPAPERI
Keräyspaperiin kuuluvat:
• sanoma- ja aikakauslehdet
• kirjekuoret
• mainokset
TIETOSUOJAPAPERI
Tietosuojapaperin joukkoon voit laittaa luottamukselliset paperit, kuten laskut, muistiot, tositteet sopimukset ja henkilötietoja sisältävät paperit. Tietosuojapaperi kerätään lukollisiin tietoturva-astioihin.
PIENMETALLI
Pienmetallinkeräyksen sekaan kelpaavat:
· peltipurkit ja vuoat
· Metalliset korkit ja kannet
· Pantittomat juomatölkit
Metalliromun sekaan ei saa laittaa:
· paristoja
· loistelamppuja
· Sähkö- ja elektroniikkaromu
· Pesuaine-, shampoo- ja saippuapakkaukset
· Muovikassit, -pussit ja -kääreet
· PVC-pakkaukset
· Muut muovituotteet tai yritysten muovipakkaukset
· Vaaralliset jätteet (esim. öljyiset muovikanisterit)
· loistelamppuja
· Sähkö- ja elektroniikkaromua
TUHOLAISTORJUNTA
Tuholaistorjuntasuunitelma, voimassa 13.10.2022 alkaen.
Tuholaisia torjutaan kiinteistössä ensisijaisesti hyvällä kiinteistön ylläpidolla, säännöllisellä siivouksella ja sisätiloissa sijaitsevilla siisteillä jätetiloilla, joihin mahdollisten tuholaisten on vaikeampi päästä.
Mikäli vuokralainen havaitsee tiloissaan, muualla kiinteistössä tai piha-alueella jyrsijöitä tai jyrsijäongelmaan mahdollisesti johtavia olosuhteita (kuten vesivahinko, jätteet muualla kuin niille tarkoitetuissa paikoissa) niistä tulee ilmoittaa viipymättä kiinteistöhuollolle.
Tuholaistorjunta-ammattilainen tekee kiinteistössä jyrsijöiden ja hyönteisten monitorointia neljä kertaa vuodessa myrkyttömillä syöteillä. Mikäli jyrsijöitä havaitaan monitoroinneissa tai kiinteistön käyttäjät tekevät ilmoituksen havainnoista, voidaan aloittaa tehotorjuntajakso. Torjuntatoimenpiteiden tarve ja käytettävät menetelmät perustuvat tuholaistorjunta-ammattilaisen tilannekohtaiseen arvioon.
Vuokralaisen ei tule itse käyttää torjunta-aineita kiinteistössä, vaan havainnoista tulee ilmoittaa kiinteistön huollolle, joka tilaa tuholaistorjunnan.
Lämmityslaitteet, lämmityspatterit ja termostaattiset patteriventtiilit
Kiinteistöä lämmitetään kiertovesilämmityspattereilla. Pattereissa kiertää ulkoilman lämpötilan mukaan säädetty lämmin vesi. Patterin lämmönluovutusta voi rajoittaa säätämällä patteri-venttiiliä pienemmälle. Suurimman tehon patterista saa avaamalla venttiilin maksimiasentoonsa. Patteriventtiili on herkkä säätölaite, jota on käsiteltävä varovasti.
ETHÄN PEITÄ PATTEREITA
Patteri luovuttaa lämmön huoneeseen sekä säteilemällä että lämmittämällä patterin lähistöllä kiertävää huoneilmaa. Jotta patteri pystyisi luovuttamaan suunnitellun lämpömäärän, sitä ei saa peittää eikä ilman kiertoa sen edessä tai takana estää. Kalusteet patterin edessä tai pitkät verhot voivat vähentää patterin lämmönluovutusta merkittävästi. Ne myös haittaavat termostaattisenpatteriventtiilin toimintaa.
Tavallinen termostaattinen patteriventtiili mittaa huoneilman lämpötilaa välittömästä läheisyydestään. Kun lämpötila nousee säädettyyn arvoon, venttiili säätyy pienemmälle tai sulkeutuu joksikin aikaa. Patteri voi tuntua viileältä, mutta huonelämpötila pysyy silti sopivana. Jos lämmityspatteri ja sen tavallinen termostaattinen patteriventtiili jäävät kalusteiden tai verhojen rajaamaan suljettuun tilaan, lämpiää tämä tila nopeasti ja venttiili sulkeutuu. Tässä tapauksessa venttiili pysyy suljettuna suurimman osan aikaa ja patterin lämmönluovutus on riittämätön. Muista, että kätesi lämpötila on noin +35 °C. Se aistii esim. +30 °C:n patterin viileäksi, mutta tosiasiassa tämä patteri vielä lämmittää huonetilaa.
Patteriventtiilin ja patterin alaosassa olevan säätötulpan rakennetta ei saa avata eikä niihin saa tehdä muutoksia. Silloin kun termostaatti toimii oikein, huoneessa on sopivan lämmin jatkuvasti. Jos patteri on aivan kylmä, on huoneessa riittävän lämmin, ja lämmittäminen on lopetettu. Tällöin patteri voi olla kokonaan kylmä, vaikka ulkona on pakkasta. Normaalisti patteri on vain osin (ylhäältä) lämmin, koska termostaatti annostelee vain sopivan määrän lämpöä huoneeseen. Jos jatkuvasti vain patterin alaosa on lämmin ja yläosa kylmä, patteri pitää ilmata. Ilmaustarpeesta kertoo myös loriseva ääni patterissa.
TERMOSTAATIN SÄÄTÖ
Termostaattia kääntämällä voidaan vaikuttaa huoneen lämpötilaan. Esimerkiksi asento 3 vastaa n. 20 asteen huonelämpötilaa.Tällöin termostaatti pyrkii pitämään huoneen lämpötilan tässä halutussa arvossa. Jos halutaan viileämpi huoneilma, niin termostaatti voidaan kääntää pienemmälle, esimerkiksi asentoon 2. Oleellista on se, että kiinteistössä on mukava oleskella. Jos epäilet patterin toimintaa, niin pohdi ensin, paleleeko täällä? Pelkkiin mittarin näyttämiin ja patterin kylmyyteen ei tule luottaa. Toiseksi tulee tarkastaa, että termostaatti on käännetty auki, esim. 3-asentoon ja verhot tai kalusteet eivät ole patterin/ termostaatin edessä.
Huom! mikään rakennus tai lämmitysjärjestelmä ei pysty takaamaan keskikesän oloja jokaiseen kiinteistön kulmaukseen, jos ulkona on -25 astetta pakkasta, olipa kyseessä sitten uusi tai vanha kiinteistö.
Termostaatin kehällä olevien lukemien selitykset:
*= n. 9.5 °C (jäätymissuoja)
1= n. 14 °C 2= n. 17 °C 3= n. 21°C
Asteikon arvot ovat viitteellisiä.
Huonesäädin
SÄÄTIMEN KÄYTTÖ JÄÄHDYTYSPALKIN KANSSA
Jos huoneen lämpötila nousee yli huoneanturin asetusarvon, avautuu jäähdytyspalkin venttiili. On huomattava, että huonesäätimellä ei ole vaikutusta lämmityspatterin toimintaan, vaan sen asetusarvon määrää patteriventtiilin termostaatti. Huonesäätimellä voidaan siis vaikuttaa vain huoneen jäähdytykseen, ei lämmitykseen. Kun huonelämpötilan asetusarvoa muutetaan, muutos ei tapahdu hetkessä, vaan huonelämpötilan muutos tapahtuu noin tunnin sisällä asetusarvon muutoksesta. Säätimen näytöllä näkyy huonelämpötilan oloarvo. Hipaisupainikkeita ja painamalla voidaan muuttaa huonelämpötilan asetusarvoa +/- 3 °C. Tällöin säätimen näytöllä näkyy hetkellisesti huonelämpötilan asetusarvo. Kun painikkeita ei hetkeen paineta, palautuu näytölle huonelämpötilan nykyinen arvo.
Posti ja tavarantoimitus
Kiinteistössä ei ole erillisiä postilaatikoita vuokralaisille.
Aulan kanssa voi tehdä myös sopimuksen erillisistä postituspalveluista.
Sosiaalitilat
Sosiaalitilat löytyvät k1- ja k2-kerroksista. Sosiaalitiloissa on pukuhuoneet sekä suihku erikseen naisille ja miehille.
Hyvinvointitilat
Roihu on kiinteistö, joka tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet asukkaidensa kokonaishyvinvoinnista huolehtimiseen.
Talossa on kattavat kuntoilu- ja virkistystilat edustustasoisine saunaosastoineen ja palloiluhalleineen, joiden lisäksi lähialueelta löytyvät hyvät puitteet liikunnan ja ulkoilun harrastamiseen. Hyvien kulkuyhteyksien päässä sijaitseva Roihu on elävä paikka, jonne on helppo tulla töihin ja jonka lämpö vetää puoleensa töiden jälkeenkin.
Hyvinvointitilat sijaitsevat k1- ja k2-kerroksissa.
K1-Kerros:
K2-Kerros:
Hyvinvointitilojen käyttösäännöt
Hyvinvointitilojen käyttösäännöt löydät tämän linkin takaa.
Lounasravintola
Lounasravintola palvelee kiinteistön katutasossa, tervetuloa!
Ravintolasta voi tilata luomuhedelmäkorin kertatilauksella tai jatkuvalla kestotilauksella. Hedelmäkoreja toimitetaan asiakkaan tiloihin sovittuna arkipäivänä kello 09. Tilaus tulee tehdä 3 arkipäivää aikaisemmin kello 12 mennessä sähköpostilla osoitteesta roihu.aula@compass-group.fi
Siivous
Rakennuksen pintamateriaalit ovat korkeatasoisia ja edellyttävät ammattimaista puhtaanapitoa. Tilojen siivouksella ylläpidetään kiinteistön käyttäjille ja vieraille hyvät ja edustavat olosuhteet.
Kiinteistön pesuainepolitiikan (voimassa 21.6.2022 alkaen) mukaisesti käytämme siivouksessa ainoastaan ympäristömerkittyjä siivouskemikaaleja (esim. joutsenmerkki tai EU:n ympäristömerkki)
Vastuu tilojen siivouksesta jakautuu kiinteistön ja yrityksen välillä seuraavasti:
- jokainen yritys vastaa vuokraamiensa tilojen siivouksen järjestämisestä
- kiinteistö vastaa yhteisten tilojen (hissiaulat, porraskäytävät jne.) siivouksen järjestämisestä.
Kiinteistön yleisten tilojen siivouksesta vastaa:
Compass Group
Mikko Järvinen
Puh: 040 091 0777
Sähköposti: mikko.jarvinen@compass-group.fi
Palvelut lähialueella
Kiinteistön lähialueella on hyvä palveluverkosto. Kuvassa on esimerkkejä alle 800 metrin päässä olevista palveluista.
Tupakointi
Kiinteistö on täysin savuton 1.1.2021 alkaen. Kaikkien tupakkatuotteiden käyttö (sisältäen kaikenlaiset savukkeet, piiput, vesipiiput, sähkötupakka, nuuska, purutupakka ja muut vastaavat) on kielletty kiinteistön alueella sisällä ja ulkona.
Kiinteistössä ei ole tupakkapaikkaa.
Huom! Myöskään ovien edustoilla tai autohallissa ei saa tupakoida.
Tulenkäyttö
Tulipalovaaran vuoksi kiinteistön missään tiloissa ei saa polttaa kynttilöitä tai pitää muuta avotulta.
Muutostyöt toimitiloissa
Toimitiloihin tehtävistä muutostöistä on aina sovittava kirjallisesti kiinteistön omistajan tai sen edustajan kanssa. Olkaa hyvissä ajoin yhteydessä kiinteistöjohtoon suunnitellessanne muutostöitä.
Muutostyölupaa voi pyytää tämän linkin takaa vuokralaisyhteyshenkilön toimesta: https://app.incy.io/roihu/report/137420/form
Vuokralaiset eivät saa itse tehdä taloteknisiä kytkentöjä, jotka vaikuttavat kiinteistön järjestelmiin.
Kiinteistön yhteyshenkilöt
Kiinteistöpäällikkö:
Caj Lindholm
Puh: +358 50523 6802
Sähköposti: caj.lindholm@newsec.fi
Investment Manager
Anna Pihlajaniemi
Puh: +358 40 535 17 95
Email: anna.pihlajaniemi@genesta.fi
Aulan yhteystiedot:
Puh. 050 438 8929
Palvelupyynnöt ja vikailmoitukset
Huolto:
ISS Oy
Puhelin (24h): 020 015 500 (pvm/mpm)
Ilmoita kiinteistöön liittyvä äkillinen vahinko tai tapahtuma, esim. vesivahinko, tapaturma tai läheltä piti -tilanne tai vaaraa aiheuttava olosuhde suoraan huoltomiehelle.
Sähköinen vikailmoitus:
Ilmoitathan kiinteistön tiedotteita varten yrityksestänne vähintään yhden henkilön yhteystiedot Caj Lindholm caj.lindholm@newsec.fi. Saat vikailmoituksen seurantatiedot sähköpostiisi.
Tee sähköinen vikailmoitus osoitteessa:
https://m.fimx.fi/public/property/addfault/yiknqqkc
Vuokralaisen velvollisuudet
- Kiinteistöön liittyvistä tapaturmista ja läheltä piti -tilanteista, vaaraa aiheuttavista olosuhteista sekä muista poikkeamista ja parannusehdotuksista ilmoita suoraan kiinteistöpäällikölle.
- Noudattaa lakisääteisiä velvollisuuksia pelastusvalmiuteen liittyen, erityisesti paloturvallisuusja ensiapuasioihin liittyen.
- lmoittaa kiinteistöpäällikölle turvallisuuteen liittyviin perustietoihin tulleista muutoksista (eli vuokralaisten turvallisuuskyselyn vastauksiin tulleista päivityksistä).
- Järjestää työntekijöille koulutusta liittyen kiinteistön pelastussuunnitelmaan ja ilmoittaa kiinteistöpäällikölle mahdollisista toiminta- tai muista muutoksista, joilla voi olla vaikutuksia suunnitelman sisältöön.
- Osallistua kiinteistöllä vuosittain pidettävään evakuointiharjoitukseen.
- Varmistaa, että kaikki vuokralaisen vastuulla olevat koneet ja laitteet huolletaan ja tarkastetaan ajallaan ja, että niistä löytyy vaadittavat pöytäkirjat.
- Ilmoittaa kiinteistöpäällikölle vuokralaisen tiloissa mahdollisesti tapahtuvasta palotarkastuksesta ja toimittaa kiinteistöpäällikölle kopio palotarkastuspöytäkirjasta.
- Varmistaa, että palotarkastajalla on pääsy kaikkiin tiloihin.
- Varmistaa, että tarpeetonta palokuormaa ei säilytetä kiinteistön tiloissa tai piha-alueella.
- Pyytää kiinteistöpäälliköltä kirjallinen lupa ennen kuin vuokratiloissa tehdään muutostöitä, remonttia tai läpivientejä palo-osastojen välillä.
- Noudattaa talon yhteisiä toimintatapoja ja vuokrasopimuksen ehtoja.
- Huolehtia omien muutossa tulleiden pahvien kierrätyksestä. Näitä pahveja ei saa viedä talon yleiseen pahvinkeräykseen.
- Mikäli vuokralainen tarvitsee lisää kulkutunnisteita, nämä tilataan kiinteistöpäällikön kautta tai ohjeen mukaan. Vuokralaiselle annetaan ennen vuokrakauden alkua sovittu määrä kulkutunnisteita ja lisätunnisteet ovat vuokralaisen oma kustannus.
Ohjeita energiansäästöön
Kiinteistön käyttäjillä on mahdollisuus vaikuttaa kiinteistön energian- ja vedenkulutukseen omalla toiminnallaan. Tästä voi aiheutua suoraa säästöä pienentyneiden sähkölaskujen kautta. Lämmitys ja vedenkulutus vaikuttavat hoitovuokran kautta vuokralaisten kustannuksiin.
VALOJEN SAMMUTTAMINEN
Useimmilla käyttäjillä on mahdollisuus sammuttaa valot tyhjinä olevista huoneista. Valaistus on kiinteistön suurimpia sähkön kuluttajia. Kultakin vuokralaiselta laskutetaan kulutus mittarilukemien perusteella ja säästö valaistuksessa koituu suoraan yrityksen hyväksi vähentyneiden sähkölaskujen myötä.
VESIKALUSTEET
Pienikin vuoto vesikalusteissa aiheuttaa pitkällä ajanjaksolla merkittävää veden hukkaa. Vuotavista hanoista ja wc-istuimista tulisi viipymättä ilmoittaa huoltomiehelle, joka vaihtaa tarvittavat tiivisteet. Mikäli epäilet wc-istuimen vuotoa, voit helposti todeta asian laittamalla palan wc-paperia istuinosan takareunaan.
LÄMMITYS JA JÄÄHDYTYS
- Patteriventtiilin termostaattia kääntämällä voidaan vaikuttaa jonkin verran huonelämpötilaan ja saavuttaa pientä säästöä energiankulutuksessa.
- Suurimmassa osassa kiinteistön tiloja on koneellinen tulo- ja poistoilma. Kun tilassa on koneellinen tuloilma, ikkunakarmeissa olevat säätöventtiilit on syytä pitää kiinni, jottei niistä aiheudu turhaa vetoa ja ylimääräistä lämmitystarvetta.
- Mikäli teillä on tarpeen tuulettaa tiloja ikkunoita avaamalla, tuuletus tulisi olla lyhytaikaista. Lähtökohtaisesti koneellisella tuloilmalla varustettuja tiloja ei tarvitse tuulettaa.
- Suuri osa tiloista on jäähdytyksellä varustettu ja seinällä on jäähdytyksen säätöpaneeli. Jäähdytyksen käyttö lämmityskaudella voi aiheuttaa merkittävää energiahukkaa kiinteistölle. Pyydämme tarvittaessa kysymään neuvoa huoltomieheltä säätimen käytössä.
JÄTEHUOLTO
Pyydämme tutustumaan esitettyihin lajitteluohjeisiin ja jätepisteiden sijainteihin. Kierrätyksen toimiminen edellyttää kiinteistön käyttäjältä jätteiden lajittelua. Jätteiden laittaminen vääriin astioihin aiheuttaa ylimääräisiä kustannuksia kiinteistölle ja vaikuttaa sitä kautta hoitovuokran suuruuteen. Pitkälle viety lajittelu vähentää ympäristön kuormittumista.
Genestan vihreä vuokrasopimus
VASTUULLISUUS ON MEILLE TÄRKEÄÄ
Yrityksesi voi allekirjoittaa Genestan Vihreän vuokrasopimuksen, joka tukee yrityksesi vastuullisuustavoitteita.
- Vihreä sopimus antaa yrityksellesi selkeät tavoitteet ympäristötehokkuuden kehittämiselle. Asetamme yhdessä tavoitteet, jotka perustuvat yrityksesi ja kiinteistönomistajan ympäristöpolitiikkaan. Vihreällä vuokrasopimuksella sitoudumme yhdessä asettamiimme tavoitteisiin.
- Vastuullisuuskriteerimme auttavat sinua vähentämään energian kulutusta, hankintoja ja työmatkustamista sekä parantamaan jätteiden hallintaa.
- Tavoitteenamme on sertifioida toimitilat BREEAM in-use -standardin mukaan.
Vuokralaisena voit:
- Allekirjoittaa Genestan Vihreän vuokrasopimuksen heti tai myöhemmin, kysy lisätietoja vuokranantajaltasi
- tehostaa omaa ympäristötyötäsi Genestan Vihreän vuokra sopimuksen avulla
- vaikuttaa siihen miten kiinteistön ympäristövaikutuksia pienennetään edelleen
- tuoda uusia ideoita ympäristötyöhömme
- sitouttaa vuokraisäntääsi Genestaa auttamaan oman yrityksesi vastuullisuustavoitteiden saavuttamisessa
- saada tietoa oman toiminnan vaikuttavuudesta
Tutustu tästä Genestan ESG-raporttiin 2020.
Kiinteistön ympäristötavoitteet ja sisäilman laadun ylläpito
Ympäristövaikutusten tavoitteellinen johtaminen ja seuranta ovat ensisijaisen tärkeitä vastuullisessa kiinteistönpidossa. Asetamme kullekin kiinteistölle selkeät ympäristövaikutusten pienentämiseen tähtäävät tavoitteet, joiden saavuttamista seuraamme säännöllisesti. Seuranta kiinteistöissä perustuu automatisoituun tiedonkeruuseen, johon yhdistyy vertailu haluttuun tavoitetasoon.
Ympäristötavoitteemme viiden vuoden ajanjaksolle ovat:
- vähentää energiankulutusta vuokrattua neliömetriä kohden 10 %
- kaikki kiinteistössä käytettävä sähkö tuotetaan kestävillä, uusiutuvilla energianlähteillä
- vähentää hiilidioksidipäästöjä vuokrattua neliömetriä kohden 15 %
- vähentää vedenkulutusta vuokrattua neliömetriä kohden 5 %
- kierrättää tai käyttää uudelleen 50 % kiinteistössä tuotetusta jätteestä (pois lukien jätteenpoltto ilman energian talteenottoa) ja loput energiaksi
Vuokralaisena sinä ja henkilökuntasi voitte vaikuttaa kiinteistön ympäristöjalanjälkeen.
Sisäilman laatua tarkkaillaan ja ylläpidetään monilla tavoilla. Voit tutustua asiaan tarkemmin tästä.
Kommentit Sisäilmalaatupolitiikka dokumentissa.